TERRAPROMO NA IZLOŽBI INOVACIJA BUDI UZOR®/INOVA®

nagrade

Budi uzor®/Inova® 2017. jest najveća izložba inovacija koja se ove godine održala u Jugoistočnoj Europi od 09. do 11. studenog 2017. u Osijeku pod motom: „PAMETNI GRADOVI“ (eng. SMART CITIES) u konkurenciji od 17 zemalja sudionica.

Budi uzor od samoga početka posebnu brigu vodi o studentima i inovativnim poduzetnicima. Svake godine izložba je sve veća i ima sve više sudionika koji pokreću svoja vlastita poslovanja s manje rizika i više ambicija.

Ova izložba inovacija nama je posebno draga jer smo osvojili vrijedne nagrade. Naši proizvodi OXYGEN OPTIMAL osvojili su 2 zlatne medalje, Grand prix glavnu nagradu, kao i nagradu za najuspješniju komercijalizaciju inovacije te priznanje Poljske udruge inovatora za OXYGEN OPTIMAL proizvode.

Želimo još napomenuti kako se kao izvrstan partner pojavio Tera Tehnopolis. Oni su nam pomogli oko zaštite brenda Oxygen Optimal te preko EEN baze poslovnih mogućnosti učiniti našu ponudu vidljivom na stranim tržištima, što nam je vrlo bitno za buduće poslovanje.

Tommy

Više

Stiže jesen dunjo moja...

Promjena godišnjih doba, naročito iz ljeta u jesen, na neke osobe djeluje intenzivnije. Kako biste ovu jesen ostali zdravi, a istovremeno pripremili tijelo na sezonu gripe i prehlade, iskoračite van i prošećite prirodom! Sam boravak na otvorenom dovoljan je kako bi se lakše suočili sa stresom i poboljšali fizičko i mentalno zdravlje. Vitamin D iz sunčevih zraka doprinijet će jačanju kostiju i zuba, a to ima posebno dobar učinak za razvoj djece.

Jesen je, dakle, idealno godišnje doba za odlazak u prirodu ili šetnju po parkovima. No ne smijemo zaboraviti da nas u jesen čeka i cijeli niz poslova vezanih uz kuću i pripremu za zimu, kao i obilje poslova u voćnjaku ili vinogradu kako bi ubrali i pripremili prekrasne plodove koje nam jesen nosi.

U cijeloj toj hrpi poslova u kući, oko kuće, vinogradu voćnjaku, … lako se može dogoditi da čovjek pretjera ili se zaboravi i napravi pogrešan pokret i vrlo brzo se nađemo ukočeni, prehlađeni ili nešto gore. Kako bi to izbjegli za vas smo pripremili cijeli niz proizvoda koji će vas pripremiti za dolazak zime, ali i kako bi se lakše nosili sa poslovima koji nas očekuju.

Za početak tu je naš pojas za križa i kukove koji svakako savjetujemo, nositi oko sebe dok radite u kući i oko nje (cijepate drva, radite u voćnjaku ili vinogradu, pripremate zimnicu, i drugo…). On će aktivno raditi na prevenciji kako bi maksimalno smanjili mogućnost ukočenja, ali vam ujedno i olakšali pokretljivost.

Više na http://terrapromo.eu/akcija/pojas-za-donji-dio-leda-celliant.html

Više

Hemoroidi

ŠTO SU HEMOROIDI?

Hemoroidi su vaskularno vezivne strukture u analnome kanalu koje pomažu kontroli pražnjenja crijeva, i zajedno s unutarnjm sfinkterom, imaju ulogu zatvaranja analnog kanala.

Više

Promjena vremena i njihov utjecaj na krvni tlak

Pred nama je ljeto, i ono što zabrinjava su nagli nadolazeći temperaturni skokovi, promjene vremena, tlaka zraka, velike vrućine, razdoblja koja su najrizičnija za tlakaše. Velike vrućine opasne su za osjetljive skupine ljudi, ali i za mlade zdrave ljude koji često traže olakšanje naglim rashlađivanjem, obično skakanjem u vodu što predstavlja izrazito veliki stres za organizam, poglavito za cirkulatorni sustav. Uslijed vrućine i porasta atmosferskog tlaka dolazi do širenja krvnih žila što pomaže otpuštanju topline iz tijela, ali dovodi i do pada krvnog tlaka. U slučaju da se osoba ne hidrira u dovoljnoj mjeri dolazi do slabije opskrbljenosti mozga krvlju i do nastanka nesvjestice. Pored toga zbog dehidracije dolazi do poremećaja u gustoći krvi, javlja se povećana sklonost zgrušavanju i nastanak kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih incidenata.Sličan pritisak vrši se na živce zbog čega se javljaju bolovi u kostima i mišićima.

Više