Stiže jesen dunjo moja...

Promjena godišnjih doba, naročito iz ljeta u jesen, na neke osobe djeluje intenzivnije. Kako biste ovu jesen ostali zdravi, a istovremeno pripremili tijelo na sezonu gripe i prehlade, iskoračite van i prošećite prirodom! Sam boravak na otvorenom dovoljan je kako bi se lakše suočili sa stresom i poboljšali fizičko i mentalno zdravlje. Vitamin D iz sunčevih zraka doprinijet će jačanju kostiju i zuba, a to ima posebno dobar učinak za razvoj djece.

Jesen je, dakle, idealno godišnje doba za odlazak u prirodu ili šetnju po parkovima. No ne smijemo zaboraviti da nas u jesen čeka i cijeli niz poslova vezanih uz kuću i pripremu za zimu, kao i obilje poslova u voćnjaku ili vinogradu kako bi ubrali i pripremili prekrasne plodove koje nam jesen nosi.

U cijeloj toj hrpi poslova u kući, oko kuće, vinogradu voćnjaku, … lako se može dogoditi da čovjek pretjera ili se zaboravi i napravi pogrešan pokret i vrlo brzo se nađemo ukočeni, prehlađeni ili nešto gore. Kako bi to izbjegli za vas smo pripremili cijeli niz proizvoda koji će vas pripremiti za dolazak zime, ali i kako bi se lakše nosili sa poslovima koji nas očekuju.

Za početak tu je naš pojas za križa i kukove koji svakako savjetujemo, nositi oko sebe dok radite u kući i oko nje (cijepate drva, radite u voćnjaku ili vinogradu, pripremate zimnicu, i drugo…). On će aktivno raditi na prevenciji kako bi maksimalno smanjili mogućnost ukočenja, ali vam ujedno i olakšali pokretljivost.

Više na http://terrapromo.eu/akcija/pojas-za-donji-dio-leda-celliant.html

Više

Hemoroidi

ŠTO SU HEMOROIDI?

Hemoroidi su vaskularno vezivne strukture u analnome kanalu koje pomažu kontroli pražnjenja crijeva, i zajedno s unutarnjm sfinkterom, imaju ulogu zatvaranja analnog kanala.

Više

Promjena vremena i njihov utjecaj na krvni tlak

Pred nama je ljeto, i ono što zabrinjava su nagli nadolazeći temperaturni skokovi, promjene vremena, tlaka zraka, velike vrućine, razdoblja koja su najrizičnija za tlakaše. Velike vrućine opasne su za osjetljive skupine ljudi, ali i za mlade zdrave ljude koji često traže olakšanje naglim rashlađivanjem, obično skakanjem u vodu što predstavlja izrazito veliki stres za organizam, poglavito za cirkulatorni sustav. Uslijed vrućine i porasta atmosferskog tlaka dolazi do širenja krvnih žila što pomaže otpuštanju topline iz tijela, ali dovodi i do pada krvnog tlaka. U slučaju da se osoba ne hidrira u dovoljnoj mjeri dolazi do slabije opskrbljenosti mozga krvlju i do nastanka nesvjestice. Pored toga zbog dehidracije dolazi do poremećaja u gustoći krvi, javlja se povećana sklonost zgrušavanju i nastanak kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih incidenata.Sličan pritisak vrši se na živce zbog čega se javljaju bolovi u kostima i mišićima.

Više

Giht

Giht je poremećaj obilježen iznenadnim, povratnim napadajima vrlo bolnog artritisa uzrokovanog taloženjem kristala mononatrijeva urata, koji se nakuplja u zglobovima zbog nenormalno visokih vrijednosti mokraćne kiseline u krvi.

Više