Kralježnica - stup našeg tijela

Kralježnica

Kralježnica je stup koji povezuje naše tijelo od glave do pete. Kralježnica je glavni koštani oslonac trupa bez kojeg pokretanje tijela ne bi bilo moguće, pruža potporu glavi i vratu, stabilizira zdjelicu, određuje "držanje" našeg tijela, te štiti osjetljive strukture leđne moždine.

Kralježnica se sastoji od 33-34 kralješka: 7 cervikalnih (vratnih), 12 torakalnih (prsnih), 5 lumbalnih (slabinskih), 5 sakralnih (križnih) koji su srasli u križnu kost, 3-5 kokcieagalnih (trtičnih) koji su srasli u trtičnu kost.

Nažalost baš zato što je kralježnica jedan od najvažnijih dijelova našeg tijela i koristimo ju u svakodnevnom životu, problemi se javljaju prije ili kasnije. Veliku pomoć u normalnom radu kralježnice imaju mišići koji idu duž kralježnice i za normalno funkcioniranje kompletne kralježnice su od ključne važnosti upravo ti mišići. Često se događa da i zbog najmanjeg disbalansa i neujednačenosti mišića s jedne i druge strane se događaju abnormalne promjene u kralježnici zbog koje onda trpi cijelo tijelo.

Iz mojeg dosadašnjeg iskustva se pokazalo da proizvodi iz linije OXYGEN OPTIMAL uvelike pomažu kralježnici u normalnom i funkcionalnom svakodnevnom radu, jer sa CELLIANT vlaknima koja su u svim proizvodima, dolazi do poboljšane cirkulacije i boljeg protoka i apsorpcije kisika u tkivima.

Celliant omogućuje konstantan dotok kisika i hranjivih tvari u mišiće i ligamente koji drže kralježnicu " na okupu" te na taj način pomaže vama i vašoj kralježnici da radi ono za što je i stvorena, da bude stup vašeg tijela bez poteškoća i bolova. A nakon raznih trauma (operacija, ozljeda) dovodi do znatno bržeg oporavka jer su studije pokazale da čak do 29% se povećava volumen kisika i na taj način se stanice puno brže oporavljaju i vraćaju u prirodno stanje bez boli i komplikacija. Isto tako kliničke studije iz 2009. godine o utjecaju Cellianta na spavanje i uklanjanje boli koje je proveo Dr.. Marcel Hungs M.D., Ph.D. direktor centra za Medicinu spavanja, certificirani neurolog i specijalist medicine spavanja. Istraživanje je rađeno uz upotrebu podloga za madrace izrađenih od materijala koji su sadržavali Celliant i koje su dane na korištenje pacijentima s poremećajem spavanja i kroničnim bolovima u leđima. Istraživanje je rađeno na 45 subjekata u trajanju od 42 dana. Došlo se do zaključka da je količina kisika u koži i potkožnim tkivima povećana za 29% nakon završenog testiranja, a već za pola sata upotrebe podloge s Celliantom razina kisika podigla se za 10% što je, kako smo već napomenuli, dovoljno za postizanje blagotvornih učinaka koje Celliant pruža.

Andrej Begić

bacc. physioth.