Pripremite se za nadolazeće blagdane

prehlada

Krenuli ste s pripremama za nadolazeće blagdane? Posla imate "preko glave"? Čisti, peri, peglaj, pripremi delicije za blagdane i ugodi bližnjima? Sve to zna biti stresno i zahtjevno, posebice u odmaklim godinama!

Ludi shopping za ulovom niskih cijena koji završi umorom, grčevima nogu i bolovima mišića, sklizave ulice koje dovedu često do padova, ozljeda i mogućih lomova, iznenadno ukočenje u leđima, pogoršanje simptoma artritisa ili artroze...sve nam to dodatno oteža pripreme za mirne blagdane u obiteljskom raspoloženju.

Reagirajte na vrijeme! Ne želite valjda provesti tako rijetke trenutke ležeći u bolovima!? Poklonite sebi ili svojim bližnjima nešto iz linije Oxygen Optimal medicinskih proizvoda što će im vratiti osmijeh na lice! Napokon će zaplesati uz pomoć pojasa, a čarape će ih izvući iz naslonjača pored kamina.

Mnogi svoje godišnje odmore za vrijeme blagdana provode aktivno : klizanjem, sanjkanjem, skijanjem ili šetnjama što iziskuje pripreme mišića i zglobova. A Collagen Joint Support je idealan suputnik jer pridonosi oporavku zglobova i tkiva, a uz to djeluje analgetski i protuupalno kod ozljeda i degenerativnih bolesti mišićnog i vezivnog tkiva.

Reagirajte na vrijeme i pripremite svoj organizam i obnovite zalihe!!! Jer što nam se često dogodi sa zdravljem prilikom blagdana i Nove godine??

Konstantno mjenjanje temperature izlazeći unutra van iz kuće naš organizam doživi kao prvi napad na sebe. Uz to kontakt sa ljudima koje ne vidite često, a posebice ako dolaze iz dalekih krajeva dovode do izmjene antigena i alergena. Mislimo na česte zagrljaje i poljupce u čestitarima! Ili šmrcanje, kihanje i kašljanje čime se šire kapljične infekcije, te ako uz to još nadodamo slučajno ispijanje pića iz tuđe čaše čime razmjenjujemo viruse i bakterije s kojima se možda još nismo sreli. Ehhh, onda i bakterije slave na svoj specifičan način useljenjem u novog domaćina! Naravno, tada mi ne uživamo više već patimo od prehlade, viroze ili upale grla dok se drugi vesele! Uz to, ako ste skloni dugotrajnim slavljima sna će vam zasigurno manjkati, podočnjaci će Vas odati. Oporavak će nužno zahtjevati san, možda čak i nekoliko narednih dana odmora nakon burne proslave.

Prosinac obično znači i prekomjerno uživanje u hrani i piću. Jer tko bi odolio moru slastica, finih tradicionalnih jela koje se iznose na stolove. Jednostavno nas mame mirisom i izgledom. Stoga ne iznenađuje što često tražimo i posežemo za lijekovima protiv nadutosti, žgaravice ili za čišćenjem organizma. Pomozite si malim trikovima, sporije žvačite i uzimajte manje zalogaje kako bi sprječili pretjerano ubacivanje zraka pri gutanju. Češće jedite i manje kako se ne bi patili sa plinovima u probavnom traktu kao posljedica bakterijske fermentacije ostataka neprobavljene hrane. Protiv kiseline, mučnine i povraćanja posegnite za čajnim mješavinama, a probleme sa zatvorom rješite prehranom sa dosta vlakana, voćnim cjeđenim sokovima i bistrim juhama te obavezno pijući dvije litre vode dnevno.

Nažalost, karakteristični simptomi poslije blagdana su teži i izraženiji ako ste u gorem stanju započeli trku blagdana. Ne čekajte, krenite na vrijeme s pripremama. Za početak dobro i redovno doručkujte, opskrbite se probioticima i popijte Ultra+ Multivitamine za održavanje imuniteta na zavidnom nivou te dostatne zalihe energije.