Stiže jesen dunjo moja...

jesen

Promjena godišnjih doba, naročito iz ljeta u jesen, na neke osobe djeluje intenzivnije. Kako biste ovu jesen ostali zdravi, a istovremeno pripremili tijelo na sezonu gripe i prehlade, iskoračite van i prošećite prirodom! Sam boravak na otvorenom dovoljan je kako bi se lakše suočili sa stresom i poboljšali fizičko i mentalno zdravlje. Vitamin D iz sunčevih zraka doprinijet će jačanju kostiju i zuba, a to ima posebno dobar učinak za razvoj djece.

Jesen je, dakle, idealno godišnje doba za odlazak u prirodu ili šetnju po parkovima. No ne smijemo zaboraviti da nas u jesen čeka i cijeli niz poslova vezanih uz kuću i pripremu za zimu, kao i obilje poslova u voćnjaku ili vinogradu kako bi ubrali i pripremili prekrasne plodove koje nam jesen nosi.

U cijeloj toj hrpi poslova u kući, oko kuće, vinogradu voćnjaku, … lako se može dogoditi da čovjek pretjera ili se zaboravi i napravi pogrešan pokret i vrlo brzo se nađemo ukočeni, prehlađeni ili nešto gore. Kako bi to izbjegli za vas smo pripremili cijeli niz proizvoda koji će vas pripremiti za dolazak zime, ali i kako bi se lakše nosili sa poslovima koji nas očekuju.

Za početak tu je naš pojas za križa i kukove koji svakako savjetujemo, nositi oko sebe dok radite u kući i oko nje (cijepate drva, radite u voćnjaku ili vinogradu, pripremate zimnicu, i drugo…). On će aktivno raditi na prevenciji kako bi maksimalno smanjili mogućnost ukočenja, ali vam ujedno i olakšali pokretljivost.