0

Nemate artikala u košarici.

banner
banner
banner

Terrapromo savjetuje


SAVJETI LIJEČNIKA:

 

KISIK MOLEKULA KOJA ŽIVOT ZNAČI

doktorica_1     U nedostatku kisika, proizvodnja energije drastično opada. Istovremeno, kisik je jedan od najugroženijih elemenata, čija se razina u vodi i zraku konstantno smanjuje, pogotovo u gradovima. Osim promjena u okolišu, čije zagađenje negativno utječe na koncentraciju kisika, postoje i drugi čimbenici zbog kojih naše tijelo dobiva sve manje kisika. Moderni, sjedeći način života, stres koji čini mišiće napetima, plitko disanje, nekvalitetna prehrana, nedostatak kretanja, sve to uzrokuje smanjen unos kisika u organizam. Zbog «siromašne» opskrbljenosti kisikom, stanice postaju slabije i podložnije razvoju bolesti. Prvi su simptomi manjka kisika u organizmu umor, osjećaj hladnoće, slabljenje pamćenja i koncentracije, lupanje srca, bolovi u mišićima, vrtoglavica, razdražljivost, česte infekcije, probavne tegobe, natečeni zglobovi, opća slabost. Neke od njih primijetili ste, ali zbog niske razine kisika dolazi i do smanjenja apsorpcije važnih vitamina, minerala i drugih nutrijenata, što se ne može primijetiti odmah.
Znanstvenici su došli do šokantnog otkrića da je u nekoliko tisuća godina razina kisika u atmosferi prepolovljena: bila je 38%, a danas je ispod 20%, i ima tendenciju daljeg smanjenja zbog zagađenja i industrijalizacije. Stoga nije teško zaključiti da mi jednostavno ne možemo dobiti onoliko kisika koliko našem tijelu treba.

Zdravstveni simptomi koji ukazuju na postojanje kroničnog nedostatka kisika jesu: želučana kiselina, bakterijska, virusna, parazitska infekcija, kronični bronhitis, loša cirkulacija. To su i depresija, umor, nerazumno ponašanje, uzrujanost, slabiji imunitet na prehlade, gripu i druge infekcije, slabije pamćenje, bolovi u mišićima, cjelokupna tjelesna slabost, loša probava, tumori, deponiranje štetnih naslaga...
Karcinom ima samo jedan početni uzrok: on je zamjena za normalno stanično disanje na bazi kisika s anaerobnim (nedostatak kisika) staničnim disanjem. Nedostatak kisika u organizmu glavni je uzročnik da stanice postanu kancerogene. Pravi su razlog alergija smanjeni oksidacijski procesi unutar našeg organizma, što uzrokuje da osoba postane nenormalno osjetljiva na unos određenih sastojaka izvana. Samo kada se oksidacijski mehanizam vrati na početnu razinu najviše učinkovitosti, ta osjetljivost se uklanja.
 
Naše tijelo u nedostatku kisika postaje bolesno i, ako nedostatak kisika potraje, tijelo umire. Za to postoji jednostavno objašnjenje: zbog oslabljenih oksidacijskih procesa, u našem organizmu nakupljaju se otrovi koji uzrokuju nastanak bolesti.

Najbolji znanstvenici današnjice postaju sve više svjesni da čovjek nigdje ne dolazi u doticaj s onom količinom kisika koja je neophodna za dobro zdravlje, vitalnost, dobar imunološki sustav i dug život.

 

 

  Mr.sc. Silvija Zec Sambol, dr.med.

***

 

DIABETES I CELLIANT

diabetes     Šećerna bolest je kronični, neizlječivi poremećaj metabolizma, od koje obolijevaju sve dobne skupine, od djetinjstva do duboke starosti. U ovo naše nemirno vrijeme sa stresovima, nezdravom prehranom, povećanom tjelesnom težinom, smanjenim kretanjem i s puno loših navika dolazi do epidemijskog širenja dijabetesa. U svijetu ima oko 200 milijuna oboljelih, a u našoj zemlji oko 300 tisuća. Očekuje se i dalje povećanje broja oboljelih.
Uzrok šećerne bolesti je potpuni ili djelomični nedostatak inzulina – hormona koji izlučuju beta stanice gušterače. Funkcija inzulina je regulacija razine glukoze u krvi. Dijabetes je bolest koja ne boli i zbog toga se često dijagnosticira kada je već uznapredovala. Vrlo teškom bolešću čine ga komplikacije koje nastaju s godinama, posebice ako bolest nije dobro kontrolirana. Te komplikacije dijelimo na akutne i kronične.
U akutne komplikacije spadaju : hipoglikemija- nagli pad razine krvnog šećera (Simptomi su naglo znojenje, drhtavica, smetenost, opća slabost, a može doći i do nesvjestice ili potpunog gubitka svijesti pa i kome) i hiperglikemija je naglo povišenje razine krvnog šećera (Simptomi su crvenilo lica, žeđanje, suhoća usta, obilno mokrenje, glavobolja, ubrzano disanje, a nekada i povraćanje. Ako se brzo ne intervenira može doći do nesvjestice i dijabetičke kome).
Kronične komplikacije su promjene na stjenkama krvnih žila i živaca. Posljedice su ozbiljne : sljepoća, srčani infarkt, moždani udar, slabljenje rada bubrega. Promjene na živcima ruku i nogu mogu dovesti do neosjetljivosti na toplinu i bol, pa su česte i manje ozljede koje se inficiraju i dovode do propadanja tkiva ( gangrene ) naročito na stopalima – dijabetičko stopalo. Posljedica je nerijetko amputacija ekstremiteta.
Pojavom novih materijala od kojih se izrađuju pomagala u prevenciji, smanjuje se težina komplikacija te time i broj amputacija ekstremiteta. Jedan od tih novih materijala je i Celliant.
Hologenix LLC, proizvođač Cellianta, razvio je neinvazivan i u potpunosti siguran način u liječenju dijabetičara kod kojih se javljaju određena vaskularna i neuropatska stanja. Noseći odjevne predmete s Celliantom (kao što su čarape, pojas za leđa i sl.) ili spavajući na posteljini od Cellianta, cirkulacija se može dramatično popraviti, povećava se količina kisika u krvi do 30% te se ublažava osjećaj boli i neugode.
Za one ljude koji se svakodnevno bore s bolovima, korist od Cellianta je sama po sebi razumljiva. Za osobe s više ozbiljnijih problema, Celliant može biti ono što će prevagnuti kod sprječavanja eventualne amputacije. Stoga smo posebno ponosni na suradnju tvrtke Terrapromo s udrugom dijabetičara Zagreb (ZADI) u cilju kako bi pomogli u liječenju potreba njihovih korisnika.
Celliant je dostupan u mnogim oblicima. Najkorisniji proizvodi koje preporučujemo dijabetičarima su čarape posebno kreirane upravo za njih, a veliku pogodnost za lakše nošenje s bolesti nudi i posteljina sa Celliantom.


Prim. dr. Ana Švast Singer, dijabetolog

Blog

 • Blog image

  Kompleksni regionalni bolni sindrom

  Veljača 15, 2019.

 • Blog image

  TERRAPROMO DARUJE ZA VALENTINOVO

  Veljača 06, 2019.

 • Blog image

  Pripremite se za nadolazeće blagdane

  Prosinac 14, 2018.

 • Blog image

  Dijabetes i stopala

  Studeni 02, 2018.

              Koristim gel od čegrtuše već duže vrijeme i vrlo sam zadovoljna. Smiruje mi bolove u rukama i nogama koje imam zbog artritisa i puno mi je lakše! "
  Gđa Bogdanović
Čepin
               S obzirom da sam dijabetičar imam velikih problema sa cirkulacijom i bolovima u nogama. Od kada koristim vaše čarape od merino vune sa Celliantom ti su se problemi smanjili. Od sada ne nosim niti jedne druge čarape! Koristim i vaš pojas od Cellianta za probleme sa kukovima, kao i gel od čegrtuše koji mi jako pomažu protiv bolova i olakšavaju mi kretanje. Vaše proizvode preporučam svima! Srdačan pozdrav od Ćire!
  Boris Ćiro Gašparac
Velika Gorica
               Kao dugogodišnji dijabetičar imam niz zdravstvenih problema, tako da koristim gotovo sve vaše proizvode. Od čarapa za dijabetičare, vašeg pojasa za leđa, posteljine, … gotovo sve! Zadnjih godinu i pol pijem i vaš Q10 Aktiv koji se pokazao kao odličan kod niza mojih problema, no ono što me je najviše oduševilo je to da se osjećam puno bolje, snažnije, vitalnije, daje mi više energije! Dok pak vaš Chondrosamin mi pomaže kod problema sa kostima i zglobovima. Bolovi su manje i lakše se krećem. Svaki vaš proizvod me je uvjerio u svoju kvalitetu i preporučam ih svima!
  Dr. Mensura Dražić
Zagreb
Sigurna i brza dostava!
Tjedne akcije i popusti
Besplatna dostava! iznad 1200kn