dr. med. Paolo Bonas - "Artroza"

Artroza je bolest zglobova. Degenerativne promjene primarno se javljaju na hrskavici i koštanim dijelovima, uzrokujući stvaranje novih koštanih izdanaka ili izraslina. Artroza zahvaća i kralježnicu, te je onda poznata kao spondiloartroza. Degenerativne promjene zglobova vrlo su učestale. Bolest se javlja podjednako u muškaraca i žena svih rasa, a iznad 55. godine života češće se vidi u žena.

Više

Problemi sa cirkulacijom

Trnci u rukama i nogama, hladna stopala, grčevi u listovima, vrtoglavice i glavobolje simptomi su s kojima se suočava veliki broj ljudi. Spol i dob vrlo često nisu razlog takvih simptoma koji se podjednako često mogu javiti kod mlađih ljudi u kasnim dvadesetima, kao i kod starijih.

Noćni grčevi posebno su neugodni, a mogu rezultirati šokom i strahom jer se javljaju u dubokom snu. Promjene raspoloženja, problemi s koncentracijom i lošije pamćenje također su na listi simptoma kada je riječ o danas vrlo rasprostranjenoj pojavi - slaboj cirkulaciji. Zbog smanjene cirkulacije u mozgu i posljedične ishemije vrlo se često javlja neugodna vrtoglavica, šum u ušima te neprestani umor i gubitak snage za obavljanje i najobičnijih svakidašnjih poslova. Vrlo su česti slučajevi da je slaba cirkulacija povezana s pritiskom na živce na izlazu iz kralježnice.

Više

BNM Formula 5

U BNM Formuli 5 složeni ugljikohidrati polagano i ravnomjerno dospijevaju u krv, razina šećera se pomalo povećava, tako da inzulin lako može uspostaviti ravnotežu i višak glukoze ne ostaje u krvi.
Pri izradi BNM Formule 5 glavna smjernica je bila nizak glikemijski indeks, uravnoteživanje organizma, zaštita srca i krvnih žila pomoću vitamina i aminokiselina. Sastavni elementi BNM Formule 5 zbog niskog glikemijskog indeksa smanjuju formiranje triglicerida u krvi, a L-karnitin je molekula prijenosnik triglicerida u mitohondrije, a taj postupak povećava izdržljivost srčanog mišića.
Apsorbirajuća vlakna BNM Formule 5 ispiru toksine, fermentiranu trulež i bakterije natopljene probavnim sokovima. Vlakna uvuku u sebe vodu i probavne tekućine, ubrzavaju prolaz kroz crijeva i normalizacijom stolice otklanja se zatvor.
BNM Formula 5 pokreće proizvodnju šećera unutar stanice, u tom procesu koristi se višak proteina i masti.

Više

Diabetes i Celliant

Celliant  je specijalno formulirano vlakno sa optički aktivnim mikročesticama prirodnih minerala koji upijaju i reflektiraju vidljivu i nevidljivu (infracrvenu) svijetlost, koju emitira naše tijelo u vidu topline te se putem određenih valnih duljina vraćaju natrag u tijelo, opuštajući na taj način kapilare, ubrzavajući cirkulaciju, podižući nivo energije i volumen kisika u krvi te regulirajući tjelesnu temperaturu.

Više