Giht

Giht je poremećaj obilježen iznenadnim, povratnim napadajima vrlo bolnog artritisa uzrokovanog taloženjem kristala mononatrijeva urata, koji se nakuplja u zglobovima zbog nenormalno visokih vrijednosti mokraćne kiseline u krvi.

Više

Utjecaj vremenskih promjena na visoki i niski krvni tlak

ŠTO JE KRVNI TLAK?

Krvni tlakje tlak kojim krv djeluje na stjenke krvnih žila (arterija) u svakom dijelu tijela. Krv teče kroz krvne žile upravo zato što se nalazi pod određenim tlakom. Tlak se stvara radom srca kao pumpe. Pri svakom izbacivanju krvi iz srca (sistola) tlak se povisuje, a kod ulijevanja krvi u srce (dijastola) tlak se snizuje. Stoga se mjere dvije vrijednosti krvnog tlaka: gornja vrijednost (sistolički) i donja vrijednost (dijastolički) tlak. Krvni je tlak promjenjiv, mijenja se tijekom dana i noći i podložan je mnogim vanjskim i unutarnjim čimbenicima. Te promjene su posljedica aktivacije brojnih mehanizama kojima organizam nastoji održati odgovarajući protok ovisno o promjeni životnih uvjeta.

Više

Utjecaj Cellianta na krvožilni sustav

ŠTO JE KRVOŽILNI SUSTAV?

Krvožilni sustav se sastoji od srca, arterija, vena i kapilara pomoću kojih krv putuje cijelim tijelom. Krvotok je kolanje krvi kroz tijelo sustav krvnih žila. Krvožilni sustav dijelimo na mali i veliki.

Više

Promjene vremena i njihov utjecaj

Medicinski djelatnici odavno prate vezu između vremenskih prilika i bolesti. Zbog odavno utvrđene činjenice da vrijeme utječe na ljudsko zdravlje, liječnici često, iz preventivnih razloga, upozoravaju na moguće zdravstvene probleme kod određene vremenske prognoze.

Više

3 RAZLOGA ZAŠTO SU OXYGEN OPTIMAL ČARAPE S CELLIANTOM DOBRE ZA NOGE!

RAZLOG BROJ 1: Potiču cirkulaciju!

Oxygen optimal O2O čarape sa terapijom od 100% Cellianta klinički dokazano potiču cirkulaciju u nogama, samim time vaše noge više neće biti hladne.
Onaj neugodan osjećaj hladnih nogu postat će prošlost!

Jednako tako, poboljšanom cirkulacijom dolazi do „drenažnog“ efekta  pa se i oticanje nogu smanjuje.

Više