Kihanje, svrbež u nosu i očima, curenje iz nosa,…. stiglo je proljeće i peludne alergije!

Pelud trava, korova i stabala najčešće uzrokuju sezonski alergijski rinitis. Simptomi su izraženi obično u proljeće, što ovisi o vegetaciji bilja i stvaranju peludi. Cjelogodišnje tegobe najčešće uzrokuju alergeni koji su prisutni u kući, ali i neki vanjski. To su različite vrste grinja, dlaka i perje kućnih ljubimaca, insekti (žohari) i glodavci. Zdrav i uravnotežen imunosni sustav čini jedan od osnovnih preduvjeta za zdravlje čovjeka. U slučaju poremećaja u njegovu radu, mogu se razviti mnoge bolesti (autoimune bolesti i alergije, imunodeficijencije, infekcije ili maligne bolesti). Jedna od njih je i alergija, nerazmjerno burna reakcija na susret s tvarima koje imunosni sustav prepoznaje kao štetne i nastoji se od njih obraniti.

Više

TERRAPROMO I BOROVO ZAJEDNO RAZVILI NOVI MODEL PAPUČA OXIGEN OPTIMAL

TERRAPROMO I BOROVO ZAJEDNO RAZVILI NOVI MODEL PAPUČA OXIGEN OPTIMAL Terrapromo u suradnji sa tvornicom obuće Borovo, ovih dana u proizvodnju pušta novi model papuča OXIGEN OPTIMAL. Nakon 3 mjeseca intenzivnog rada na kreiranju novog modela papuča došli smo do konačnog rješenja koji kroz par dana kreće u proizvodnju. Novi model papuča, osim u suradnji sa Borovom, rađen je i u suradnji sa našim korisnicima ( na temelju vaših iskustava i sugestija). Poseban doprinos u razvijanju novih modela papuča pružilo nam je Zagrebačko dijabetičko društvo ZADI jer su njihovi članovi testirali probne modele te im se ovim putem zahvaljujemo! Modeli su bili ocjenjivani prema kategorijama: izgled, udobnost i ono najbitnije učinkovitost terapije! S obzirom da su dijabetičari najugroženija skupina, sa najosjetljivijim stopalima i problemima koji se vežu uz njihovu dijagnozu; odlučili smo da upravo oni testiraju probne modele kako bi konačan rezultat bio vrhunska papuča sa Celliantom. Također valja naglasiti da smo sa tvornicom Borovo potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji te su u pripremi i drugi modeli obuće sa Celliantom iz naše vlastite linije OXIGEN OPTIMAL. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u kreiranju novih modela papuča OXIGEN OPTIMAL, a posebno voditelju veleprodaje gospodinu Vjekoslavu Ferdebaru i njegovom timu! Nadamo se da ćete biti zadovoljni sa novim OXIGEN OPTIMAL papučama. Vaš Terrapromo

Više

Muči Vas artritis

 

MUČI VAS ARTRITIS? IMATE BOLNE I OTEČENE ZGLOBOVE ŠAKA? POSTOJI RJEŠENJE! Artritis (grč. arthros = zglob) jest upalna bolest koja zahvaća zglobove i njegovu bližu okolinu te može dovesti do trajne deformacije zgloba. Karakterističan nalaz zahvaćenih zglobova jest jutarnja zakočenost u trajanju više od jednog sata koja se razgibavanjem povlači. Bol u zglobu je redovita pojava, postaje sve jača, te se kasnije javlja i u mirovanju. Prisutni su klasični znaci upale: otok, bolnost, crvenilo, toplina na dodir te ograničenje pokreta.

Više

Posjet predsjednice našoj tvrtci

Danas je našu tvrtku posjetila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović! Ovom prilikom joj se zahvaljujemo što je unatoč svim svojim obavezama uspjela naći malo vremena i za nas, samim time pružiti nam podršku u daljnjem radu! Kao pravi domaćini, našoj gošći poklonili smo i prigodan poklon iz naše linije Oxigen optimal.

Više