Rast i razvoj djece u dobi od 5 do 12 godina

Rast i razvoj djece je složen proces povećanja tjelesne mase i izmjene proporcija koji je uvjetovan brojnim unutrašnjim i vanjskim čimbenicima. Rastom i razvojem upravljaju brojni geni putem transmisije više hormona i drugih faktora rasta.  Ova razdoblja ne smiju se suviše oštro ograničiti jer je razvoj stalan proces u kojem se jedno dijete razvija brže a drugo sporije. Zato može doći do nesporazuma ako se smatra da sva djeca iste dobi moraju biti i jednako razvijena.

Više

Kralježnica - stup našeg tijela

Kralježnica je stup koji povezuje naše tijelo od glave do pete. Kralježnica je glavni koštani oslonac trupa bez kojeg pokretanje tijela ne bi bilo moguće, pruža potporu glavi i vratu, stabilizira zdjelicu, određuje "držanje" našeg tijela, te štiti osjetljive strukture leđne moždine.

Kralježnica se sastoji od 33-34 kralješka: 7 cervikalnih (vratnih), 12 torakalnih (prsnih), 5 lumbalnih (slabinskih), 5 sakralnih (križnih) koji su srasli u križnu kost, 3-5 kokcieagalnih (trtičnih) koji su srasli u trtičnu kost.

Više

Celliant - Vaš pomoćnik u svakodnevnom životu

Moderan način života u kojem se svakodnevno susrećemo sa stresom i mnogim životnim problemima koje se javljaju tijekom nezdravih navika, nedovoljnog kretanja ili genetskog nasljeđa, to sve uvelike utiče na vas i vaše tijelo. Dolazi do "zamora materijala" uslijed kojeg dolazi do smanjenja energije, opadanja imuniteta, pa čak i do težih zdravstvenih problema. Često se svi zapitamo zašto je to tako?!?!?!?!?!?

Do problema dolazi zbog manjka protoka kisika i drugih hranjivih tvari kroz krvotok koje su uzrokovane gore navedenim faktorima, te na staničnom nivou dolazi do "uspavanosti" i automatski naši organi ne proizvode dovoljne količine tvari koje su nam neophodne u svakodnevnom životu.

Došlo je vrijeme da stanete tome na kraj! Na tržištu su proizvodi OXYGEN OPTIMAL linije sa ugrađenim Celliant vlaknima koji pomažu vašem tijelu da se "probudi" i upotrijebi neiskorištenu energiju u vašu korist. Naime Celliant je posebno formulirano vlakno koje pomaže tijelu na taj način da svjetlosnu energiju i energiju koje isijava tijelo putem topline reciklira te pretvara u energetski najfunkcionalniji i najupotrebljiviji oblik za vaše tijelo, bez ikakvih nuspojava. A najbolja stvar kod proizvoda iz OXYGEN OPTIMAL linije je ta da ih možete koristiti svaki dan u svim uslovima i situacijama - bilo da spavate, kuhate ručak, na poslu ste, na tržnici, u automobilu... Doslovno gdje god se nalazili i što god radili naši proizvodi aktivno potpomažu da izdržite ovaj brzi tempo koji nažalost postaje koban za sve više i više ljudi.

Više

Kihanje, svrbež u nosu i očima, curenje iz nosa,…. stiglo je proljeće i peludne alergije!

Pelud trava, korova i stabala najčešće uzrokuju sezonski alergijski rinitis. Simptomi su izraženi obično u proljeće, što ovisi o vegetaciji bilja i stvaranju peludi. Cjelogodišnje tegobe najčešće uzrokuju alergeni koji su prisutni u kući, ali i neki vanjski. To su različite vrste grinja, dlaka i perje kućnih ljubimaca, insekti (žohari) i glodavci. Zdrav i uravnotežen imunosni sustav čini jedan od osnovnih preduvjeta za zdravlje čovjeka. U slučaju poremećaja u njegovu radu, mogu se razviti mnoge bolesti (autoimune bolesti i alergije, imunodeficijencije, infekcije ili maligne bolesti). Jedna od njih je i alergija, nerazmjerno burna reakcija na susret s tvarima koje imunosni sustav prepoznaje kao štetne i nastoji se od njih obraniti.

Više

TERRAPROMO I BOROVO ZAJEDNO RAZVILI NOVI MODEL PAPUČA OXIGEN OPTIMAL

TERRAPROMO I BOROVO ZAJEDNO RAZVILI NOVI MODEL PAPUČA OXIGEN OPTIMAL Terrapromo u suradnji sa tvornicom obuće Borovo, ovih dana u proizvodnju pušta novi model papuča OXIGEN OPTIMAL. Nakon 3 mjeseca intenzivnog rada na kreiranju novog modela papuča došli smo do konačnog rješenja koji kroz par dana kreće u proizvodnju. Novi model papuča, osim u suradnji sa Borovom, rađen je i u suradnji sa našim korisnicima ( na temelju vaših iskustava i sugestija). Poseban doprinos u razvijanju novih modela papuča pružilo nam je Zagrebačko dijabetičko društvo ZADI jer su njihovi članovi testirali probne modele te im se ovim putem zahvaljujemo! Modeli su bili ocjenjivani prema kategorijama: izgled, udobnost i ono najbitnije učinkovitost terapije! S obzirom da su dijabetičari najugroženija skupina, sa najosjetljivijim stopalima i problemima koji se vežu uz njihovu dijagnozu; odlučili smo da upravo oni testiraju probne modele kako bi konačan rezultat bio vrhunska papuča sa Celliantom. Također valja naglasiti da smo sa tvornicom Borovo potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji te su u pripremi i drugi modeli obuće sa Celliantom iz naše vlastite linije OXIGEN OPTIMAL. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u kreiranju novih modela papuča OXIGEN OPTIMAL, a posebno voditelju veleprodaje gospodinu Vjekoslavu Ferdebaru i njegovom timu! Nadamo se da ćete biti zadovoljni sa novim OXIGEN OPTIMAL papučama. Vaš Terrapromo

Više