Gastroflux dodatak prehrani na bazi ekstrakta stolisnika, matičnjaka, kamilice, anđelike, komorača, smole tršlje, klorida i natrijevog alginata.

Gastroflux dodatak prehrani sa prirodnim sastojcima iz inovativnog laboratorija sa kontroliranom proizvodnjom. Jednostavna, brza i efikasna primjena ekstrakta iz prirodnih sastojaka u tekućem obliku. Prirodni sastojci poput komorača, stolisnika, kamilice, angelike, matičnjaka i hijske mastike se još od davnina u narodnoj medicini preporučaju kao pomoć kod problema sa želucem.

Biljni sastojci ove formule mogu pomoći kod uklanjanja lošeg zadaha, štucanja, podrigivanja i grčeva, smanjivanja želučane kiseline i poticanja rada želuca. U narodnoj medicini i fitoterapiji opisuju se kao snažna sredstva koja oblažu, štite i obnavljaju sluznicu želuca i jednjaka i imaju veliku ulogu u borbi protiv gastritisa (upala želučane sluznice), GERBA (gastroezofagealne refluksne bolest), žgaravice, dispepsije i problemima s probavom.

Kombinacija natrijevog alginata i ostalih sastojaka u bio formulaciji Gastroflux: (citat)

 • Natrijev alginat ima sposobnost stvaranja zaštitnog sloja iznad želučanog sadržaja dok ostali prirodni sastojci doprinose normalnoj probavi i umirujućem učinku kod želučanih tegoba

Biljka (slika) Komorač

 • Opis biljke komorač i njegove prednosti možete pronaći klikom na link. Citirati izvor?
 • Komorač je biljka kojoj se pripisuju razna svojstva poput doprinosa kod smirivanja kašlja i neugodnog zadaha

Biljka (slika) Stolisnik

 • Opis biljke Stolisnik i njegove prednosti možete pronaći klikom na link. Citirati izvor?
 • Stolisnik je cijenjena biljka koju su naši „stari“ koristili od davnina, a još uvijek je koriste i pripisuje joj se doprinos kod dispeptičnih tegoba – dispepsije jer doprinosi opuštanju mišića, smanjenju mučnine, želučane boli, žgaravice, nadutosti, vjetrova i grčeva.

Biljka (slika) kamilica

 • Opis biljke kamilice i njegove prednosti možete pronaći klikom na link. Citirati izvor?
 • Kamilica je sveprisutna biljka, pronalazimo je u raznim oblicima, poput čaja, kapi, tekućina, oralnih suspenzija, dodataka prehrani, krema i raznih drugih oblika. Razlog tome što se u knjigama o biljkama pripisuju razna svojstva. Doprinosi kod dispeptičnih tegoba – dispepsije jer doprinosi opuštanju mišića, smanjenju mučnine, želučane boli, žgaravice, nadutosti, vjetrova i grčeva.

Biljka (slika) angelika

 • Opis biljke angelike i njegove prednosti možete pronaći klikom na link. Citirati izvor?
 • U mnogo brojnih knjigama ćemo pronaći veliki broj zanimljivosti o Angeliki poput njegovog doprinosa protuupalnom, antioksidacijskom i antibakterijskom učinku.

Biljka (slika) hijska mastika

 • Opis hijske mastike i njegove prednosti možete pronaći klikom na link. Izvor: A randomized study. Phytomedicine, 17 (3-4): 296-299. Dabos K.J., Sfika E., Vlatta L.J., Giannikopoulos G. [2010] PMID: 19879118  [PubMed]
 • Doprinos smole tršlje ima mnogobrojna istraživanja kod gastrointestinalnih (želučanih) tegoba. Povezuje se kao pomoć kod tupe boli u gornjem dijelu želuca, smanjenju žgaravice, kao i doprinosa kod ublažavanja kod simptoma gastritisa izazvanim bakterijom H. Pylori

Biljka (slika) matičnjak

 • Opis biljke matičnjaka i njegove prednosti možete pronaći klikom na link. Citirati izvor?
 • Karakterističan miris limuna odjekuje ovom biljkom kao i flavonoidi i amaroidi koji doprinose boljoj probavi i smanjenju pojave vjetrova i bolova u cijelom probavnom sustavu

Natrijev alginat

 • Prirodni polimerni spoj dobiven ekstrakcijom iz smeđih algi
 • Ima sposobnost stvaranja zaštitnog sloja iznad kiselog želučanog sadržaja formirajući gel koji sprječava povrat želučanog sadržaja u jednjak

Simptomi koji upućuju na probleme sa želucem:

Simptomi se mogu pojaviti udruženo ili pojedinačno. Ako neki od navedenih simptoma traju duže od 3 dana, savjetujemo posjet liječniku. Pregled nije potreban kod nastanka baš svake boli, ali svaka jača bol u trbuhu koja traje dulje od sat vremena ili povremeni bolovi u trbuhu koji traju više od 24 sata zahtijeva intervenciju i pregleda liječnika.

 1. Bolovi u gornjem dijelu trbuha
 2. Pojave boli u „žličici“ , tik ispod prsne kosti koji se šire prema čitavom trbuhu
 3. Nadutost, mučnina, žgaravica
 4. Pojava osjećaja sitosti nakon male količine (neuobičajene količine hrane)
 5. Oslabljen apetit
 6. Krvava ili tamna stolica
 7. Umor à Može doći do razvoja perniciozne anemije (uzrokovana nedostatkom vitamina B12, želudac omogućuje vezivanje vitamina B12 u tankom crijevu)
 8. Mučnina ili povraćanje

Sastojci: pročišćena voda; glicerol; fruktoza; magnezijev klorid; natrijev alginat; glicerinski ekstrakt cvijeta prave kamilice; glicerinski ekstrakt korijena ljekovite anđelike; glicerinski ekstrakt zeleni stolisnika; glicerinski ekstrakt lista i cvijeta matičnjaka; glicerinski ekstrakt ploda običnog komorača; smola tršlje – hijska mastika; Regulator kiselosti: limunska kiselina; konzervansi: natrijev benzoat; kalijev sorbat; zaslađivač: sukraloza.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= jedna vrećica / 15 ml)

Sastojci: u 15 ml (= preporučena dnevna doza) PU*
Natrijev alginat 400 mg
Glicerinski ekstrakt prave kamilice / Matricaria chamomilla 300 mg
Glicerinski ekstrakt ljekovite anđelike / Angelica arhangelica 300 mg
Glicerinski ekstrakt stolisnika / Achillea millefolium 150 mg
Glicerinski ekstrakt matičnjaka / Melissa officinalis 150 mg
Glicerinski ekstrakt običnog komorača /Foeniculum vulgare 150 mg
Kloridi 150 mg 18,7%
Smola tršlje / Pistacia lentiscus 50 mg

PU* = preporučeni dnevni unos

Zdravstvena tvrdnja: Klorid doprinosi normalnoj probavi proizvodnjom klorovodične kiseline u želucu.

Upute za upotrebu (odrasli): Sadržaj iz vrećice popiti jednom dnevno nakon glavnog obroka. Sadržaj iz vrećice se primjenjuje direktno u usta, ne treba ih miješati s vodom. Dobro protesti prije upotrebe!

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25֯C.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na jedan ili više sadržanih sastojaka. Ne koristiti ukoliko pakiranje nije netaknuto i/ili nakon isteka roka trajanja. Rok trajanja odnosi se na proizvod koji je skladišten pravilno i u neotvorenoj ambalaži. Sadrži zaslađivač.

Upozorenje:

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 tjedna u kontinuitetu.

Dodatak prehrani

Najbolje upotrijebiti do kraja: Označeno na proizvodu

LOT: Označeno na proizvodu

Povezani članci:

Gastritis (upala želučane sluznice)

GERB – gastroezofagealna refluksna bolest

Helicobacter pylori

Čir na dvanaestercu

Peptički ulkus (vrijed, čir)

Probavni sustav

Anatomija želuca

Dispepsija

Žgaravica

Pretilost

Perniciozna anemija

GastroFlux

31,20  sa PDV-om